12 oktober 2024
12:00

Månsarps IBK F12-13

Referat: Vimmerby IBK F12-13 - Månsarps IBK F12-13

Vår längsta bortamatch, sett till avstånd, mot Vimmerby blev en målrik match som slutade 9-5 till ?? med periodsiffrorna 3-1, 3-2, 3-3.

Vi hade som målsättning att vara på hugget redan från start och spela vårt spel. Första minutrarna var dock lite avvaktande från båda lagen och det var först efter ett anfall knappt fem minuter in i matchen som Molly L fick bollen, vände runt i anfallszon och slog ett stenhårt backhandskott nere vid målvaktens vänstra stolpe och gjorde 1-0 som matchen tände till lite extra för tjejerna. Tekningen som följer får Clara med sig bollen upp och springer igenom och gör 2-0, bara några sekunder senare. Dock nästan lika snabbt på nästa tekning efter skapar Vimmerby en farlig målchans, Ella H gör en fantastisk räddning men bollen får en lustig back spin och rullar precis över mållinjen innan Ella fick tag på den och det är reducerat till 2-1. Vi fortsätter att skapa chanser och behåller trycket i anfallszon och i slutet av första perioden spelar Evy fram Ella K som stänger första perioden med 3-1.

Andra perioden fortsätter vi ligga på och stressa Vimmerby. 4-1 görs på ett skott från vänsterkanten av Molly J, framspelad av Evy.
Vimmerby kommer igenom flers gånger och skapar en hel del chanser. Ella gör flera räddningar men Vimmerby reducerar till 4-2.
Våra tjejer fortsätter kämpa och Evy gör 5-2 (assist Tuva) och strax efter gör Molly J 6-2 (assist Elsa K). Vimmerby reducerar lite snöpligt till 6-3 innan periodpausen med ett högt långskott som Ella är på men inte riktigt når.

I början av tredje perioden får Vimmerby frislag nere vid vårt vänstra hörn. Hela Vimmerbys lag står högt upp och pressar, bollen slås in mot mål, Agnes fångar upp bollen och passar till Elsa K som vänder om från mitten, av vår planhalva (!) och sätter fart direkt mot Vimmerbys mål, heeela motståndarlaget är verkligen Elsa hack i häl!! Tror nog alla på bänken, ledare och en stor del av supportrarna skriker KÖÖÖR ELSA!! (Ja, eller ngt liknande ?? ) Elsa avslutar sin långa rusch med ett hårt skott i målvaktens vänstra gavel och vi utökar till 7-3!

Även att vi har skapat oss en stor ledning så fortsätter vi vårt spel, strax efter spelar Ebba fram Molly J som gör 8-3 följt av Clara som får tag i bollen vid mitten, löper fram och sätter 9-3 högt upp bakom målvaktens högra axel.

Vimmerby kämpar på, lite snöpligt får de 9-4 efter ett pass från kanten in mot mitten som tar en av vår spelares klubba/fot?! in. I slutet är det rörigt framför mål och de lyckas även skjuta in 9-5 som blir slutresultatet,

Många mål blev det idag och vi är väldigt stolta över tjejerna hur de utvecklas i sitt spel och hur alla verkligen kämpar hela matchen igenom! Vilken laginsats! ??